Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Να παραμείνει ο Π. Γιαννουλάτος ζητούν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας - psi action 26/4/2010

κάντε κλικ εδώ

ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΦΗΜ. Η ΑΥΓΗ 29/4/2010

κάντε κλικ εδώ


Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, αλλά και για την αντιμετώπιση που υφίσταται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απέστειλε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θοδ. Πάγκαλο και την υπουργό Υγείας Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ).

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

T' ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΕΜΠΤΗ 8/4/2010 ΣΕΛ.22

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πάσχα, δεμένη στο Δρομοκαΐτειο - TO BHMA 7/4/2010

κάντε κλικ εδώ


ΗΠΑ: η εργασία με βάρδιες οδηγεί σε διαταραχές του ύπνου - my health news 7/4/2010

κάντε κλικ εδώ

ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΤΟ ΒΗΜΑ 7/4/2010

κάντε κλικ εδώ

«Η καθήλωση θεωρείται, δυστυχώς, αυτονόητη πρακτική για τον χειρισμό των λεγόμενων “δύσκολων” συμπεριφορών. Η πολύ συχνή χρήση της αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της καθήλωσης της “ψυχιατρικής μεταρρύθμισης” στην ιδρυματική της παράδοση από την οποία ποτέ πραγματικά δεν ξεκόλλησε.

Αν και συνήθως οι ψυχιατρικές μονάδες αποκρύπτουν το πόσο συχνά και για πόσο διάστημα υποβάλλουν τους ασθενείς τους σε μηχανική καθήλωση, κάποια στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, ένας στους δύο ασθενείς που εισάγονται ακουσίως καθηλώνεται. Κάποιοι ψυχίατροι καθηλώνουν ακόμη και ασθενείς που εισάγονται εκουσίως! Υποτίθεται ότι γίνεται για την αντιμετώπιση των “δύσκολων” καταστάσεων. Το τι είναι όμως και πώς προσδιορίζεται η “δύσκολη” κατάσταση επαφίεται σε υποκειμενική κρίση, που περιέχει μεγάλο ποσοστό αυθαιρεσίας. Αλλοτε οι ασθενείς δένονται για “να μη φύγουν”, άλλοτε γιατί είναι “επιθετικοί”, άλλοτε γιατί υπάρχει “απειλή να κάνουν κακό στον εαυτό τους”, άλλοτε γιατί, απλώς, “περιφέρονται ενοχλητικά”, άλλοτε (πολύ συχνά) για να καθησυχαστεί το άγχος του ψυχιάτρου...

ΗΠΑ: η παρέα με άτομα που «πίνουν», μας οδηγεί στην κατανάλωση αλκοόλ- my health news 6/4/2010

κάντε κλικ εδώ