Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΑ ΚΕΠΕΠ - Η ΑΥΓΗ 27/2/2011

κάντε κλικ εδώ


Η σκέψη, η σκέψη και μόνον, είναι ικανή να σε συγκλονίσει! Υπάρχουν ιδρύματα, άσυλα, απλά σύνολα τεσσάρων ψυχρών τοίχων και στενών διαδρόμων, στα οποία μπαίνει κανείς σε πολύ μικρή ηλικία, παιδάκι, και βγαίνει μόνον όταν... πεθάνει! Πρόκειται για τα κατ' ευφημισμόν Κέντρα Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) της χώρας. "Περίθαλψη" προσφέρουν μόνον υποτυπωδώς και "Παίδων" είναι απλώς και μόνον επειδή μπαίνει κανείς εκεί όταν είναι ανήλικος... Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην "Αυγή" της Κυριακής, η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ά. Μαζαράκη, από τους 77 ασθενείς του Κέντρου, μόλις οι... 9 είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών!

ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Η ΑΥΓΗ 27/2/2011

κάντε κλικ εδώ


"Πολύ λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε για τα ΚΕΠΕΠ", δηλώνει αφοπλιστικά στην "Αυγή της Κυριακής" ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας. Ο Γ. Κατριβάνος υποστηρίζει ότι οι μόνες βελτιωτικές κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν στα ΚΕΠΕΠ είναι οι εξής: "Να καλωπίσουμε και να διαρτηρήσουμε καθαρούς τους χώρους, καθώς και να ενισχύσουμε τα κέντρα με προσωπικό, ίσως και πιο εξειδικευμένο"...

ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ, ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ- Η ΑΥΓΗ 27/2/2011

κάντε κλικ εδώ


* Είναι δυνατόν να μην περνάει από τα μυαλά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας το ενδεχόμενο της ριζικής μεταρρύθμισης του θεσμού των ΚΕΠΕΠ;

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΚΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26/2/2011

κάντε κλικ εδώ


Από τον Μάρτιο του 2010 γνώριζαν επίσημα στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την «έκθεση-φωτιά» των Ευρωπαίων εθελοντών και για τις εικόνες της φρίκης με τα δεμένα παιδάκια και τα ανθρώπινα κλουβιά στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, που αποκάλυψε με ρεπορτάζ η «Ε». Ουδείς όμως έκανε το παραμικρό, προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση και να σταματήσουν οι εικόνες της φρίκης που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς.

ΚΑΑΠ ΒΟΥΛΑΣ , ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΓΙΑΤΡΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26/2/2011

κάντε κλικ εδώ


Εχεις παιχνίδια στο κινητό σου; Ελα, φέρ' το μου λίγο να το δω!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΠΗΓΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/2/2011

κάντε κλικ εδώ




Ενώ στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών αναμένεται ακόμη η άφιξη του προσωπικού -5 άτομα-, τα οποία, σύμφωνα με την υπόσχεση του υπουργού Υγείας θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, η Μαρίνα Σάρλι, πρόεδρος της Fair Trade Hellas, μία από τις πρώτες εθελόντριες της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) στην Ελλάδα, που σχεδίασε και πρωτοϋλοποίησε το πρόγραμμα στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, μιλά στην «Ε» για την αλήθεια πίσω από τους φορείς, τις ευθύνες που αναζητούνται και τη σημασία των εθελοντών.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ - newstoday.gr - iatronet.gr κ.α. 20/2/2011

κάντε κλικ εδώ
και εδώ και εδώ

Σε κίνδυνο η ζωή του προσωπικού και των ασθενών

Στο όριο λειτουργεί το νοσηλευτικό προσωπικό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) λόγω δραματικών ελλείψεων. Όπως καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Αττικής ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικότερα των νοσηλευτών που απασχολούνται στο ΨΝΑ, είναι κατά πολύ μικρότερος από τον προβλεπόμενο.
 
 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου που δημοσιεύει το iatronet.gr, oι περισσότερες εξωνοσοκομειακές δομές λειτουργούν με μονοβάρδιες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο του προσωπικού όσο και των φιλοξενουμένων.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ - the best.gr

κάντε κλικ εδώ

Έντονες αντιδράσεις και εκτός Ελλάδας προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την αποθήκη παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία και ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, ούτε τις δεσμεύσεις Λοβέρδου πιστεύουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.


ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 69 ΠΚ - ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ - TRANSIT TV

κάντε κλικ εδώ για το ρεπορταζ στο transit tv

εδώ για την αναδημοσίευση απο το news247.gr

εδώ για παλαιότερη δημοσίευση απο το newstime 

εδώ για το υπόμνημα του ΣΥΝΟΨΥΝΟ

εδώ και εδώ για το ερώτημα του Ευρωβουλευτή κ. Χουντή στην Ε.Ε. μετά το υπόμνημα του ΣΥΝΟΨΥΝΟ

εδώ και εδώ για την απάντηση απο την Ε.Ε. στο ερώτημα του Ευρωβουλευτή κ. Χουντή

εδώ για τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη

εδώ για την αναφορά στο θέμα απο το psi-action




Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ - ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ 18/2/2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ - ΑΥΓΗ 18/2/2011

ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΕΠΕΠ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18/2/2011

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Με συσκέψεις, ευχολόγια και προσπάθειες υποβάθμισης του θέματος που ανέδειξε με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ η «Ε» για την «αποθήκη» παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, επιχειρούν οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες της Ηλείας να αντιμετωπίσουν το θέμα, ενώ κάποιοι εξ αυτών ψάχνουν τα βρουν τον τρόπο, με τον οποίο διέρρευσαν στον Τύπο οι συγκλονιστικές φωτογραφίες με τα δεμένα παιδάκια.



ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΑΥΓΗ 18/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Να υπάρξει η ενδεδειγμένη στελέχωση με εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας, σταθερής και μόνιμης απασχόλησης, για την ουσιαστική φροντίδα των παιδιών στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, καθώς και να εντάξει στο ΕΣΠΑ τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ΚΕΠΕΠ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους, ζητεί ο Θαν. Λεβέντης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο.



Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 17/2/2011


ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΞΕΠΕΤΑΝΕ 75 ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011



ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ - 24 ΩΡΕΣ 17/2/2011


ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΤΡΟΦΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/2/2011

ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ 5 ΔΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Η υποκρισία της πολιτείας για τη φρίκη που φωλιάζει επί χρόνια στην αποθήκη παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ χθες η «Ε», επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ...- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ

«Τα «κλουβιά φυλακές» και οι «φυλακές ψυχών» δεν εμφανίζονται λόγω οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.


ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Η Αγγλίδα εθελόντρια, που έγραψε μέρος της συγκλονιστικής έκθεσης, μιλά στην «Ε»

Πώς επιλέξατε το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών για την εθελοντική σας εργασία; Γνωρίζατε καθόλου για το ίδρυμα και τις συνθήκες λειτουργίας του;


ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΕΠΕΠ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 85 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ 7 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ

«Αλλα μας είπαν για το ΚΕΠΕΠ, άλλα είδαμε με τα μάτια μας και ζήσαμε εκεί», λέει στην «Ε» ομάδα εθελοντών που εργάστηκαν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών τουλάχιστον για 7 μήνες ο καθένας μέσα στο 2009.


ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΑΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ντροπής στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη έκθεση των Ευρωπαίων εθελοντών που δημοσίευσε χθες η «Ε», μπορεί να καταγράφηκαν από αυτούς το 2009, η φρίκη όμως «φώλιαζε» στο ίδρυμα αρκετά χρόνια πριν.


ΖΟΜΠΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Γερμανίδα εθελόντρια

Τι πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει στο ΚΕΠΕΠ:

1 Πρέπει το προσωπικό να σταματήσει να καπνίζει μέσα στο κτίριο και να σταματήσει οπωσδήποτε το κάπνισμα μέσα στα δωμάτια θεραπείας. Πώς θα βοηθηθούν τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, που αναπνέουν με συσκευές οξυγόνου, όταν όλοι καπνίζουν σε όλο το κτίριο;

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Η ΑΥΓΗ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ


Τη στιγμή που οι εικόνες από τα δεκάδες παιδιά στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών προκαλούν φρίκη, η κυβέρνηση βεβαιώνει την Κομισιόν ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας».

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/2/2011


ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/2/2011

κάντε κλικ εδώ

ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ είναι «Κέντρο Περίθαλψης Παίδων». Αυτό λέει ο τίτλος του. Ομως, είναι κέντρο περίθαλψης κατ' ευφημισμόν. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι είναι μια αποθήκη, ένα κολαστήριο ψυχών. Ετσι λειτουργεί επί δύο και πλέον δεκαετίες.

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/2/2011

κάντε κλικ εδώ

«Αναγκαίο κακό» είναι, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρόνοιας Γεώργιο Κατριβάνο, η χρήση ιμάντων για την καθήλωση των τροφίμων σε ιδρύματα όπως το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, για «να μην υπάρξει αυτοκαταστροφική ενέργεια», που γίνεται «υπό την καθοδήγηση επιστημονικών φορέων».



ΑΣΥΛΟ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Η αδιαφορία και η υποκρισία της πολιτείας για τις δεκάδες αθώες παιδικές ψυχές με ειδικές ανάγκες, που φιλοξενούνται επί χρόνια κάτω από άθλιες συνθήκες στο κολαστήριο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, αναδείχθηκαν για ακόμη μία φορά χθες, μέσα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε» και τις φωτογραφίες της φρίκης. Με μικρά παιδιά να βρίσκονται καθηλωμένα στις κούνιες τους δεμένα με ιμάντες (!) έπειτα από οδηγίες του ψυχιάτρου που παρακολουθεί το ίδρυμα.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΤΡΟΦΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/2/2011

Η έκθεση της Αγγλίδας φυσιοθεραπεύτριας, αποφοίτου του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, που εργάστηκε ως εθελόντρια στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) από τις 26 Ιουλίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2009. Η ίδια, για λόγους σεμνότητας αλλά και επαγγελματικής ευσυνειδησίας, ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά της (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας)



Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Πάνω από τριάντα αθώες παιδικές ψυχές με ειδικές ανάγκες έχουν «δραπετεύσει», από το 1988 μέχρι σήμερα, από το «κολαστήριο» του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, αθόρυβα χωρίς οι αρμόδιοι να δημοσιοποιήσουν τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους. Και όσες φορές ο θάνατος πήρε δημοσιότητα και έγινε αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας, αποκαλύφθηκαν το δράμα που βιώνουν οι περιθαλπόμενοι στο ίδρυμα και η αναλγησία των αρμοδίων.


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ - illiatora.gr 15/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Η εκπομπή "Πρωϊνή Περίπολος" του ΙΟΝΙΟΝ FM χθες, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ σήμερα και ακολούθως η εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" της ΝΕΤ με ζωντανή σύνδεση από την Ηλεία, ήταν μερικα μόνο από τα ΜΜΕ που επανέφεραν στο προσκήνιο...



ΖΩΕΣ ΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΙΜΑΝΤΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 15/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Ενα αγόρι δεμένο για πολλά χρόνια στο κρεβάτι του. Δυο κορίτσια τρέφονται ακόμη μέσα στο κλουβί τους. Ανήλικα με αναπηρία, ταλαιπωρημένα και παρατημένα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται.


Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ - illiatora.gr 13/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Δημοσιεύουμε σήμερα ένα συγκλονιστικό κείμενο, καταστάλαγμα των εντυπώσεων μιας εθελόντριας του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, από το διάστημα που έμεινε στο ίδρυμα παρέχοντας φροντίδα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται εκεί.