Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΑΠΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/8/2011

κάντε κλικ εδώ


Υπό τις επευφημίες των ουσιοεξαρτημένων συνανθρώπων μας, που πολλοί αναμένουν από το 2004 σε λίστα για να λάβουν θεραπεία με υποκατάστατα, αλλά και υπό τον σκεπτικισμό των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και άλλων φορέων, με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού οι διαδικασίες διαρρύθμισης των χώρων που παραχωρούν οι διοικητές των νοσοκομείων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία και λειτουργία από τις 15 Σεπτεμβρίου μικρών μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης. Οι μονάδες αυτές στη συνέχεια θα αναπτυχθούν σε δυναμικότητα έως τα 120-150 άτομα.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΜΟΝΟ ΙΜΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14/8/2011

κάντε κλικ εδώ



Με αφορμή το δημοσίευμα της «Κ.Ε.» (7/8/2011) με τίτλο «Παράνοια στις συντάξεις Πρόνοιας» λάβαμε την εξής επιστολή την οποία υπογράφουν οι Γ. Αστρινάκης, Δ/ντής ψυχίατρος (Δρομοκαΐτειο), Γ. Κοκκινάκος, Δ/ντής ψυχίατρος (ΚΨΥ Χανίων), Κ. Μάτσα, Δ/ντρια ψυχίατρος (18 Ανω), Θ. Μεγαλοοικονόμου, Δ/ντής ψυχίατρος (ΨΝΑ-ΚΨΥ Αγίων Αναργύρων) και Κώστας Μπαϊρακτάρης, Αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας ΑΠΘ:


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΑΣΥΛΟ - ΤΑ ΝΕΑ 10/8/2011

κάντε κλικ εδώ


Κάποτε ήταν στα αζήτητα. Ξεχασμένοι στους θαλάμους ψυχιατρείων, εκεί όπου η όψη τους δεν θα δοκίμαζε τα φοβικά σύνδρομα της άγνοιας. Επειτα από χρόνια εγκλεισμού, αρκετοί επέστρεψαν στην κοινωνία. Σήμερα έχουν γείτονες, δουλειές και φίλους. Οι σκέψεις τους δεν είναι η μόνη τους συντροφιά.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ 10/8/2011

κάντε κλικ εδώ





Η αποδοχή των ασθενών στην Αμφισσα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες διαλόγου σε πλατείες και σχολεία τη δεκαετία του '80 ανάμεσα στον κ. Σακελλαρόπουλο και την τοπική κοινωνία προκειμένου να ξεθωριάσει το στίγμα του «τρελού». Και πάλι όμως δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Κατά καιρούς, ένοικοι πολυκατοικιών αρνούνταν να γειτονέψουν με τα διαμερίσματα της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 7/8/2011

κάντε κλικ εδώ


Ακόμα και πενιχρές συντάξεις ασθενών θα παρακρατούνται πλέον συστηματικά προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΑΤΕΛΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6/8/2011

κάντε κλικ εδώ


Διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα, μετά προσφυγή

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 2/8/2011

κάντε κλικ εδώ


Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης


Φιλόδοξο, αν και όχι καινοτόμο, το πλάνο περικοπών του υπουργείου Υγείας, το οποίο εντάσσεται σε ένα συνολικό πακέτο λύσεων αντιμετώπισης της κρίσης με μότο το... «μια κι έξω». Η πρόσφατη υπουργική «επίθεση» του Α. Λοβέρδου που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» αποφασίζει τη «συμμετοχή στη δαπάνη περίθαλψης των περιθαλπόμενων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης».