Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 29/11/11

κάντε κλικ εδώ





Τη λειτουργία μονάδας χορήγησης υποκαταστάτων στο χώρο του ψυχιατρικού νοσοκομείου προωθεί η κυβέρνηση
Ψυχικά ασθενείς στο δρόμο και χρήστες ναρκωτικών μόνιμα και νόμιμα καταδικασμένοι στην εξάρτηση. Ο λόγος για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει άλλη μια μονάδα χορήγησης υποκαταστάτων, αυτή τη φορά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο».


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ - www.eparousia.gr 22/11/11

κάντε κλικ εδώ




Το ζήτημα των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων επισημαίνει στην αναφορά της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας η βουλευτής Έβρου Ελένη Τσιαούση

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΥΨΗΛΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΟΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - tovima.gr 7/11/2011

κάντε κλικ εδώ




Κίνδυνος για τους φτωχούς και τους ψυχικά ασθενείς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Ορέστη Γιωτάκου, και του ψυχολόγου της Διεπιστημονικής Εταιρείας Ψυχολογικής Παρέμβασης «Προσαρμογή», Γιώργου Τσουβέλα, η οποία παρουσιάστηκε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τον Εγκέφαλο και τη Συμπεριφορά (5th International Congress on Brain & Behaviour) καταγράφηκαν υψηλότεροι δείκτες αυτοκτονιών  στους νομούς και τις περιφέρειες της Ελλάδας όπου υπήρχαν λιγότερες δομές ψυχικής υγείας, γιατροί, ψυχίατροι και ψυχολόγοι.
 
 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ

κάντε κλικ εδώ


Με αφορμή την έκδοση συζητήσαμε με την επιμελήτριά της, Εφη Λάγιου-Λιγνού, διδάσκουσα ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων και επόπτρια κλινικού έργου στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».