Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΜΕΝΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ - NEWSNOW 27/6/2012

κάντε κλικ εδώ





Σοκ προκαλεί η επιστολή του ψυχιατρικού νοσοκομείου της Λέρου προς το Υπουργείο Υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι οι ασθενείς του νοσοκομείου υποσιτίζονται καθώς κανένας προμηθευτής δεν δέχεται να προμηθεύσει με τρόφιμα το νοσοκομείο λόγω των υψηλών χρεών του.


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ - αναδημοσίευση απο Real.gr 15/6/2012

κάντε κλικ εδώ





Το 1989 οι εικόνες των ασθενών που δένονταν γυμνοί με ιμάντες στα κρεβάτια, έκαναν ομαδικό μπάνιο με λάστιχο και άλλες σκηνές φρίκης, έκαναν τον γύρο του κόσμου σοκάροντας με την απανθρωπιά των συνθηκών νοσηλείας που επικρατούσαν στο ψυχιατρείο - κολαστήριο της Λέρου.


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ - αναδημοσίευση απο protothema.gr

κάντε κλικ εδώ




Δραματική είναι η κατάσταση στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, καθώς αυτό αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες των ασθενών, όπως η τροφή.


Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

SOS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ - αναδημοσίευση απο newsnow 6/6/2012

κάντε κλικ εδώ




Το πρόβλημα με την χορήγηση φαρμάκων έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις. Δίκαια υπάρχει ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας καρκινοπαθείς. Άλλωστε είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.


Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΓΩΣ - αναδημοσίευση απο NewsNow 1/6/2012

κάντε κλικ εδώ




Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν χθες σε καφενείο των Τρικάλων και ταυτόχρονα ήρθε στην επιφάνεια θέμα που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους Φορείς.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ - αναδημοσίευση απο tanea.gr 31/5/2012

 κάντε κλικ εδώ




Τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και η ενίσχυση των ψυχιατρικών υποδομών είναι η μόνη λύση που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 στη Νότια Κορέα όταν έκανε την εμφάνισή του ο όρος «IMF suicides» («αυτοκτονίες του ΔΝΤ») έως τις έρευνες για την αύξηση των ευρωπαίων αυτοχείρων τη δεκαετία του 2000, οι προτάσεις των ειδικών εστίαζαν στην ενίσχυση των ψυχιατρικών υποδομών και στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας ως αντίδοτο στο τσουνάμι των αυτοκτονιών. 
 
 

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΕΝΩ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ - αναδημοσίευση απο in.gr

κάντε κλικ εδώ 







 Πρόσφατα, μητέρα και γιος έδωσαν τραγικό τέλος στη ζωή τους, πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στο Σταθμό Λαρίσης 



Αθήνα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί μπροστά στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών, που συνδέεται με την οικονομική κρίση και την αύξηση της ανεργίας. Όπως υποστηρίζουν, οι «αυτοκτονίες του ΔΝΤ» -όρος που έκανε την εμφάνισή του στη Νότιο Κορέα στα τέλη της δεκαετίας '90- μπορούν να προληφθούν μέσω προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας και με την ενίσχυση των ψυχιατρικών υποδομών.