Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - αναδημοσίευση απο kathimerini.gr 25/7/12

κάντε κλικ εδώ


Της Λινας Γιανναρου

Η είδηση αποτυπώνει όχι μόνο τον οδυνηρό φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιπέσει η χώρα, αλλά και μέρος των βαθύτερων αιτίων που μας έφεραν ώς εδώ. Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει πανθομολογουμένως οδηγήσει σε αύξηση των ψυχικών διαταραχών, αλλά ταυτόχρονα και σε περιστολή της παρεχόμενης βοήθειας προς τους ψυχικώς πάσχοντες, το κράτος αδυνατεί να απορροφήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για τον τομέα της ψυχικής υγείας. Οπως αποκάλυψε χθες ο επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενταξης κ. Λ. Αντορ, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007 - 2013 το Ευρωπαϊκό Ταμείο, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, παρέχει υποστήριξη για τη μεταρρύθμιση του τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα. 



Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - αναδημοσίευση απο kathimerini.gr 13/7/12

κάντε κλικ εδώ


Αντίθετοι, στο μέτρο που προωθεί το υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι σε ψυχιατρικές μονάδες
 
Ιωαννα Φωτιαδη

Την αντίθεσή τους στην παρακράτηση των συντάξεων από άτομα που φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχικής αποκατάστασης (δημόσιου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στις μονάδες. Το νέο μέτρο προωθείται ήδη από πέρυσι από το υπουργείο Υγείας και προβλέπει να παρακρατείται 50% από τις συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, το 70% γι’ αυτές μέχρι 700 ευρώ και ποσοστό 80% για όσες ξεπερνούν τα 700 ευρώ μηνιαίως. 



Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΑΓΩΝΙΩΔΕΣ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ - αναδημοσίευση απο www.avgi.gr 5/7/2012

κάντε κλικ εδώ




 Σε απαξίωση η ψυχιατρική κλινική!

 Πέρα από τα όριά του και μόνον χάρη στη φιλοτιμία και το ακούραστο, αλλά σκληρά δοκιμαζόμενο πάθος των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπολοίπων εργαζομένων λειτουργεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες το νοσοκομείο της Αθήνας "Σισμανόγλειο"! Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν χθες σε συνέντευξη Τύπου γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου τον καθημερινό Γολγοθά του προσωπικού του ιδρύματος στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί με στοιχειώδη επάρκεια στις ανάγκες των ασθενών.



ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ - αναδημοσίευση απο lifo.gr 5/7/2012

κάντε κλικ εδώ


Θα έχετε δει αυτή την αφίσα:




Τώρα έγινε και η παρωδία της.



Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - αναδημοσίευση απο www.tvkosmos.gr 4/7/2012

κάντε κλικ εδώ




Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για ενδυνάμωση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει συνάντηση στη Ρόδο (Δημαρχείο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας 1, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος) στις 21 Ιουλίου 2012 και ώρα 10:00π.μ.