Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - αναδημοσίευση απο avgi.gr 3/11/12

κάντε κλικ εδώ
Με το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών να εντείνεται εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα, με τις ελληνικές φυλακές να στιβάζουν χιλιάδες απλούς χρήστες ναρκωτικών και με το κέντρο της Αθήνας να φιλοξενεί ανθρώπινα ράκη, για τα οποία η πολιτεία δεν ικανοποιεί το θεμελιώδες δικαίωμά τους στη θεραπεία, το πολύτιμο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικασιοσύνης για την ανθρωπιστική μεταχείριση των χρηστών ναρκωτικών παραμένει επί μήνες στα συρτάρια της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης!


ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ - αναδημοσίευση απο Newsbeast.gr 3/11/2012

κάντε κλικ εδώ




Ο άνδρας είχε βρεθεί χτυπημένος μετά από πτώση από τα τείχη του Ηρακλείου

Στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ οδηγήθηκε με εντολή εισαγγελέα για να νοσηλευτεί ο 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έκανε άνω κάτω τις Αρχάνες, το βράδυ της Τετάρτης, απειλώντας να αυτοκτονήσει αρχικά με ένα μαχαίρι και
στη συνέχεια πηδώντας από ένα μπαλκόνι.

"ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΕΞΟΔΟΣ 90 ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ - αναδημοσίευση απο trikalanews.gr 3/11/2012

κάντε κλικ εδώ
Το χθεσινό δημοσίευμα του trikalanews.gr για την απόπειρα αυτοκτονίας 53χρονου σε Δ.Δ. του Δήμου Καλαμπάκας, φέρνει στην επιφάνεια ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr , οι 3 Ψυχιατρικές Κλινικές του Νομού Τρικάλων, άρχισαν να ανοίγουν τις πόρτες βγάζοντας στην κοινωνία χρόνια ψυχικά άρρωστους ανθρώπους…
Αυτό κατά απαίτηση της Κυβέρνησης που μπήκε λόγω …Μνημονίου, σε μια απαράδεκτη λογική να βλέπει μόνο «νούμερα» και όχι ψυχές ανθρώπων.
 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ - αναδημοσίευση απο newsnow.gr 2/11/2012

κάντε κλικ εδώ




Μόνο κλινική για ψυχικά πάσχοντες δεν θυμίζει η υπερσύγχρονη Ψυχιατρική Μονάδα του Νοσοκομείου Πύργου η οποία αναμένεται να τεθεί σε σταδιακή λειτουργία

το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου. Οι εργασίες στην πρότυπη μονάδα ψυχιατρικής είχαν ολοκληρωθεί το 2008 ωστόσο η λειτουργία της δεν ήταν δυνατή εξαιτίας της έλλειψης ικανού αριθμού ψυχιάτρων.

Πλέον, σε αυτήν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τέσσερις Ψυχίατροι και μια Γενική Ιατρός καθώς και 7 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό που είχε διοριστεί τα προηγούμενα χρόνια και είναι ειδικά εκπαιδευμένο για το συγκεκριμένο τμήμα.

Η νέα Ψυχιατρική Κλινική που είναι η πρώτη δομή που διαμορφώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος αποασυλοποιήσης, διαθέτει 12 κλίνες εκ των οποίων οι δυο είναι για τον εγκλεισμό ατόμων μετά από Εισαγγελική παραγγελία. Επίσης, έναν πανέμορφο χώρο ανάπαυσης και διασκέδασης με πολύχρωμους καναπέδες και τηλεόραση τοίχου, το δωμάτιο «art therapy» όπως ονομάζεται, καθώς και αίθριο κήπο με πολλά λουλούδια και έπιπλα ασφαλή για τους ψυχικά πάσχοντες.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 53ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ - αναδημοσίευση απο trikalanews.gr 2/11/2012

κάντε κλικ εδώ




Τέλος στην ζωή του επιχείρησε να βάλει 53χρονος δημότης Καλαμπάκας, που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr ο 53χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών αλλά έγινε αντιληπτός από συγγενικά του πρόσωπα.
Νωρίτερα, πριν την απόπειρα αυτοκτονίας, θέλησε να μιλήσει με τον Ψυχίατρό του και συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά με τον τελευταίο να μην μπορεί να τον μεταπείσει όταν του ανακοίνωσε ο 53χρονος ότι θα θέσει τέρμα στην ζωή του κλείνοντας ταυτόχρονα το ακουστικό του τηλεφώνου διακόπτοντας την συνομιλία με τον Ψυχίατρο.
Ο 53χρονος χάρις στις προσπάθειες των Ιατρών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Κέντρο Υγείας.