Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΛΙ - aggelioforos.gr 29/4/2011

κάντε κλικ εδώ

Λίγες μόνον ώρες έμεινε ελεύθερος ο 52χρονος εφοριακός που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περί τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ από την ΚΓ εφορία Κυψέλης, εκδίδοντας πλαστά εντάλματα πληρωμών.
Αμέσως μετά την έξοδό του από ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, αφού οι ανακριτικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ενώπιον της ανακρίτριας, όπου οδηγήθηκε χτες το πρωί, ο Ν. Ανδριόπουλος υποστήριξε ότι αναλαμβάνει πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και πως θα πληρώσει το τίμημα, ενώ τόνισε πως πλην του ιδίου δεν εμπλέκεται κανένας άλλος εφοριακός στην υπόθεση της έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων, που είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν φτερά από τα δημόσια ταμεία περί τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εφοριακός εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις πληρωμών για χρήματα που δήθεν όφειλε το Δημόσιο σε πολίτες από επιστροφές φόρων, ωστόσο τα ποσά αυτά κατευθύνονταν σε λογαριασμούς που είχε ανοίξει ο ίδιος ο εφοριακός ως συνδικαιούχος με τους πολίτες στους οποίους οφείλονταν τα χρήματα. Ο κατηγορούμενος, πάντως, υποστηρίζει ότι κανείς εκ των συνδικαιούχων δε γνώριζε ότι είχαν ανοιχθεί οι επίδικοι λογαριασμοί.
Ο εφοριακός θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από αίτημα του συνηγόρου για προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του εντολέα του, ο οποίος δε θα επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους.