Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!!! ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 92% ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ - αναδημοσίευση απο thebest.gr 17/8/12

κάντε κλικ εδώ





Η κρίση τρελαίνει τους Έλληνες! Αύξηση-σοκ κατά 92% στις ψυχικές ασθένειες καταγράφουν οι γιατροί του Ευαγγελισμού τα τελευταία τρία χρόνια!
Γιατρός του νοσοκομείου αποκάλυψε ότι έχουν αυξηθεί κατά 118% οι ασθενείς που παρουσιάζουν αντιδραστική κατάθλιψη, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το karfi.gr
«Λαϊκό προσκύνημα» θυμίζουν οι εικόνες και στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, όπου σε κάποιες εφημερίες σημειώνονται 50 εισαγωγές ασθενών! «Κάποιοι βρίσκονται σε πραγματική εξαθλίωση και προσπαθούν να μπουν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό» μας είπε εργαζόμενος.



Η φτώχεια, η ανεργία και το αίσθημα της αδικίας, που υπάρχει διάχυτο πλέον στην κοινωνία, δημιουργούν ακραίες καταστάσεις. Οι γιατροί λένε σε όλους τους τόνους ότι παρατηρείται δραματική αύξηση ασθενών με συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και πανικού.
Οι άνθρωποι που νοσούν ψυχικά δεν ανήκουν στο περιθώριο, ούτε μόνο στην τρίτη ηλικία, όπως συνέβαινε σε μεγάλο ποσοστό κατά τις περασμένες δεκαετίες.
Οι πτυχιούχοι περνούν δύσκολες ώρες! Από τις έρευνες που έγιναν προέκυψε ότι οι ασθενείς που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου αυξήθηκαν κατά 134%, ενώ κατά 165% αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι που ζητούν ψυχιατρική υποστήριξη, βιώνοντας ένα κλίμα ανυπόφορης ανασφάλειας! Επίσης, σημαντική διαπίστωση των ειδικών είναι ότι έχουν αυξηθεί κατά 45% οι συνταξιούχοι που αποκτούν ψυχικά νοσήματα, όπως επίσης έχουν αυξηθεί κατά 44% και οι 50άρηδες που βρίσκονται στο κρίσιμο προσυνταξιοδοτικό στάδιο και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν εργασία ως τα 65 για να βγάλουν επιτέλους σύνταξη!
Εγκλωβισμένοι στα χρέη και την ανεργία
Οι γιατροί περιγράφουν τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρωταγωνιστούν μονάχα οι άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, όσοι έχουν δάνεια και χρέη, γυναίκες, ασθενείς με χρόνια ψυχικά προβλήματα, όπως επίσης και οι ευάλωτοι οικονομικά συνταξιούχοι. Ο ένας στους τέσσερις που έχουν δάνεια οδηγείται πλέον στον ψυχίατρο, είπε ειδικός γιατρός. Είναι ξεκάθαρο. Το χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι πρέπει να αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση από το Σεπτέμβριο, με την εφαρμογή των σκληρότερων οικονομικών μέτρων. Οι φοβίες και οι διαταραχές άγχους πρωτοστατούν στη λίστα των νοσημάτων, που βρίσκονται σε έξαρση αυτή την κρίσιμη περίοδο. Οι πολίτες βρίσκονται, σύμφωνα με τους γιατρούς, σε διαρκή καταθλιπτική διάθεση με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν την κατάλληλη ψυχική υγεία να υποκύπτουν και να εμφανίζουν συμπτώματα πανικού και κατάπτωσης. Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι υπάρχει σημαντική συσχέτιση του ποσοστού ανεργίας και των επισκέψεων στα ψυχιατρεία. Η άνοδος των ανθρωποκτονιών και των αυτοκτονιών συνδέεται με τα ψυχιατρικά νοσήματα και κατ’ επέκταση με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και ανασφάλειας στον εργασιακό χώρο.
Tα φαρμακεία κάνουν χρυσές δουλειές, πωλώντας κάθε είδους σκευάσματα που αντιμετωπίζουν άγχος, πανικό, κατάπτωση κ.λπ. Φαρμακοποιός από την περιοχή του Αμαρουσίου μάς είπε ότι έχει διπλασιαστεί η ζήτηση για τέτοια σκευάσματα τους τελευταίους μήνες, περιγράφοντας και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: «Ήρθε 50άρης, σε κατάσταση πανικού, μας έδειξε μια σοβαρότατη δερματίτιδα που είχε παρουσιάσει λόγω άγχους και μας ζήτησε βαριά αντικαταθλιπτικά, χωρίς συνταγή γιατρού. Όταν αρνηθήκαμε, εξηγώντας του ότι αυτό που ζητεί ήταν παράνομο, ξάπλωσε στο πάτωμα και μας ζήτησε να καλέσουμε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στα επείγοντα ψυχιατρικού νοσοκομείου».
«Όλος ο κόσμος παίρνει χάπια, εκεί μας κατάντησαν» συμπλήρωσε συνταξιούχος, πελάτης του φαρμακείου.
Αύξηση παρουσιάζουν τα διαζύγια λόγω της επιδείνωσης της ψυχικής υγείας των πολιτών από την κρίση και τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
SOS από τους ειδικούς
Παλαιότερα οι ασθενείς αρνούνταν να αποδεχτούν ότι πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και κρίσεις. Πλέον επισκέπτονται με τη θέλησή τους τα ψυχιατρεία. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ κατά το κραχ του ’29, στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ κατά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού παρατηρήθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα αύξησης των ψυχιατρικών νοσημάτων.
Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η βαριά κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει και σε ανθρωποκτονίες, ενώ η φτώχεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έξαρση του φαινομένου των ψυχικών διαταραχών. Σε 26 χώρες της Ευρώπης παρατηρείται ότι κάθε αύξηση κατά 1% της ανεργίας ισοδυναμεί με αντίστοιχη αύξηση κατά 0,79% των αυτοκτονιών και ανθρωποκτονιών. Οι ψυχίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ολική καταστροφή στον τομέα της ψυχικής υγείας της χώρας.