Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - αναδημοσίευση απο avgi.gr 3/11/12

κάντε κλικ εδώ
Με το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών να εντείνεται εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα, με τις ελληνικές φυλακές να στιβάζουν χιλιάδες απλούς χρήστες ναρκωτικών και με το κέντρο της Αθήνας να φιλοξενεί ανθρώπινα ράκη, για τα οποία η πολιτεία δεν ικανοποιεί το θεμελιώδες δικαίωμά τους στη θεραπεία, το πολύτιμο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικασιοσύνης για την ανθρωπιστική μεταχείριση των χρηστών ναρκωτικών παραμένει επί μήνες στα συρτάρια της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης!



Την ίδια στιγμή, χωρίς ουσιαστικό, απτό και ορατό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια στο κέντρο της πρωτεύουσας... Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας και Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι υφυπουργοί Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη, ο διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Χαράλαμπος Πουλόπουλος, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης και Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της "Αυγής", ο δήμαρχος Αθηναίων έθεσε για άλλη μία φορά μετ' επιτάσεως την... εκδίωξη όλων των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ από το κέντρο της Αθήνας, ενώ από πολλές πλευρές ζητήθηκε η προώθηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ναρκωτικά στη Βουλή, καθώς και η οριστική κατάρτιση εθνικού σχεδίου δράσης για τα ναρκωτικά.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επεσήμαναν επίσης την αδήριτη ανάγκη να καθιερωθεί ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια δημοσίων υπηρεσιών όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, αλλά μετέθεσαν για την επόμενη συνάντησή τους την οργάνωση του συγκεκριμένου συντονισμού...