Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΑΗΘΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΗ ΤΗΣ κ. ΜΑΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ - ΕΦΗΜ. Η ΑΥΓΗ 26/5/2009

κάντε κλικ εδώ



Την κατάπτυστη και συκοφαντική επίθεση που έχει εξαπολύσει το ΚΚΕ κατά της επιστημονικής υπεύθυνης της μονάδας απεξάρτησης "18 Άνω" Κατ. Μάτσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών" (ΑΡΣΥ) του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί").

Συγκεκριμένα, η ΑΡΣY του "Δαφνιού" τονίζει μεταξύ άλλων: "Κοντεύουν δύο μήνες που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται μια αήθης επίθεση κατασυκοφάντησης της Κατερίνας Μάτσα, επιστημονικής υπεύθυνης του '18 Άνω' και μέλους της ΑΡΣΥ. Μια επίθεση της οποίας κεντρικός αρχιτέκτονας είναι το ΚΚΕ. Η υπονόμευση της θέσης της Κατερίνας Μάτσα στο '18 Άνω' έχει αναχθεί σε κεντρικό στόχο όχι απλά μιας παραφυάδας του ΠΑΜΕ στο ΨΝΑ, αλλά του ίδιου του Περισσού, όπως δείχνει και η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα του 'Ριζοσπάστη'.

Η Κατερίνα Μάτσα έχει απαντήσει πλήρως στις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της και οι οποίες κατασκευάστηκαν με φραστικά νεφελώματα και βρισιές. Μια κίνηση με διαχειριστικό/διεκπεραιωτικό χαρακτήρα - η σύσταση, δηλαδή, μιας 'αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας' ανάμεσα σε δύο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου για τη μεταβίβαση ενός ποσού για την αγορά ενός κτιρίου, που η οργανική ανικανότητα, (πέρα από την αντιδραστικότητα) του αστικού κρατικού μηχανισμού αδυνατούσε (ή προσποιούταν ότι αδυνατούσε) να εξασφαλίσει αλλιώς - μετατρέπεται σε 'απόπειρα της Κ. Μάτσα για ιδιωτικοποίηση του 18 Άνω και της απεξάρτησης'".