Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. - απο chiosnews 26/5/2009

κάντε κλικ εδώ

 Σταδιακή και βαθμιαία θα είναι η αντικατάσταση των πέντε μελών της διοίκησης του Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, που προέρχονται από το Δρομοκαϊτειο κληροδότημα (που άφησε το 188, ο μεγάλος Χιώτης ευεργέτης Ζώρζης Δρομοκαΐτης.





Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκος Τσικής, σε ευχαριστήρια εκδήλωση για όσους στήριξαν το Δρομοκαϊτειο στο δύσκολο αγώνα για την προτασία του κληροδοτήματος.

Ο κ. Τσικής αναφέρθηκε καταρχήν στο ιστορικό της λήψης της αντισυνταγματικής Κυβερνητικής απόφασης, με την οποία εκπαραθυρώθηκαν τα πέντε μέλη του κληροδοτήματος από τη διοίκηση του Ψυχιατρείου επί υπουργού Υγείας Ν. Κακλαμάνη, αλλά και την πρόσφατη επαναφορά τους μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόνισε:

«Η θητεία των μελών του κληροδοτήματος, δεν είναι ισόβια. Μάλιστα, όταν κάναμε τον αγώνα για να σώσουμε το κληροδότημα, είχαμε διευκρινίσει ότι δεν «τρέχουμε» για να σώσουμε τους εαυτούς μας και τις καρέκλες μας. Εμείς «τρέχουμε» για να σώσουμε το κληροδότημα και για το λόγο αυτό θα παραιτηθούμε όταν λήξη, αισίως, αυτή η ιστορία.

Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Η αντικατάσταση των μελών του ΔΣ εκ του κληροδοτήματος, πρέπει να γίνει σταδιακά και βαθμιαία. Δηλαδή τα πέντε μέλη, πρέπει να φύγουμε τμηματικά, ώστε να υπάρχει πάντα η βάση του κληροδοτήματος».

Και συνέχισε: «Την ισοβιότητα δε τη θεωρώ δημοκρατική και λογική. Για το λόγο αυτό, θέτω στη διάθεση του 5μελούς συμβουλίου την παραίτησή μου».

Επίσης, ο Πυργούσης Νίκος Τσικής, ευχαρίστησε τις αρχές της Χίου και όλους τους συμπατριώτες μας, που στάθηκαν στο πλευρό τους, το διάστημα που έδιναν τον αγώνα για τη διατήρηση του κληροδοτήματος.

Ο ένας εκ των πέντε μελών του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και πρόεδρος, ο Πανεπιστημιακός καθηγητής, Παναγιώτης Βαρλάς, μίλησε για τη σημερινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το Ψυχιατρείο στο οποίο φιλοξενούνται 460 άτομα.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» τόνισε ότι από τα 150 νοσοκομεία, είναι το μοναδικό που είχε στο ενεργητικό του 25 εκατ. ευρώ, σ’ αντίθεση με το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων που είναι παθητικά.

Πριν την ενημέρωση, ο Παναγιώτης Πικιός έκανε μια σύντομη ξενάγηση στους παριστάμενους στο Νοσοκομειακό και Τυπογραφικό Μουσείο.