Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΒΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Ο ΔΗΜ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ - www.skai.gr 12/8/2010

κάντε κλικ εδώ




Βολές προς το υπουργείο Υγείας και Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την καθυστέρηση στη μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου.

Με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε:

«Το περιβόητο σχέδιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών το περιμένω - σύμφωνα με υπόσχεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - από τον μήνα Απρίλιο. Έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών ελπίζω ότι η διαβεβαίωση του κ. Βούγια θα ισχύσει και το θέμα θα συζητηθεί ``στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τις 15 Αυγούστου``".

"Υπενθυμίζω -πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης- ότι σε σύσκεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τη συμμετοχή του κ. Βούγια, της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δήμου Αθηναίων και με απούσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αν και είχε κληθεί, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά, και όχι το κλείσιμο, των μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία της Αθήνας. Η μία εκ των τριών μονάδων ΟΚΑΝΑ έχει ήδη μεταφερθεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά από πίεση του Δήμου Αθηναίων, σε παραπλήσιο χώρο του Νοσοκομείου Σωτηρία, μέσα στον οποίο είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις να δεχθούν και τη δεύτερη μονάδα. Ενώ για την τρίτη, υπάρχει μελέτη μεταφοράς της σε χώρο παραπλήσιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (Δαφνί).

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρνείται τη μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αυτή είναι η αλήθεια».

Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε επίσης πως οι επιχειρήσεις καθαρισμού των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στα οποία ζουν παράνομοι μετανάστες, δεν γίνονται με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως υποστήριξε ο κ. Βούγιας, αλλά με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και με τη συνδρομή όπου χρειάζεται της ΕΛΑΣ και της Νομαρχίας Αθηνών.

«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε αυτό το θέμα συνεχίζει να βρίσκεται σε ‘χειμερία νάρκη’, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς, είπε πως είναι τρομακτική η δήλωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, πως η αστυνομία και το υπουργείο Υγείας καθαρίζουν τα κτίρια.

Τόνισε πως εδώ και 16 μήνες δίνουμε μάχη για τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που διαβιούν –όπως είπε- σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Υπέρ της μετεγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία τάχθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.

Τόνισε ότι οι κάτοικοι, οι καταστηματάρχες και οι επισκέπτες στην περιοχή βιώνουν με την δύση του ήλιου μια άσχημη κατάσταση και μια ανασφάλεια.