Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΦΗΜ. Η ΑΥΓΗ 8/1/2011

κάντε κλικ εδώ

Από τον δήμαρχο Ηλιούπολης Βασ. Βαλασόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:


"Με έκπληξη, αλλά και οργή, διάβασα το σχόλιό σας την Τετάρτη, 5/1/11, με τίτλο 'Ταύρος εν... υπουργείω Υγείας'. Θλίβομαι ειλικρινά, γιατί προφανώς ο... 'δυστυχής και βαθιά νυχτωμένος' συντάκτης σας έπεσε θύμα πρωτοφανούς παραπληροφόρησης. Ωστόσο πριν δημοσιεύσετε αυτά που δημοσιεύσατε, θα έπρεπε τουλάχιστον να τα διασταυρώσετε



Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Επισκέφθηκα τη διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του υπουργείου, μετά από ενημέρωση που είχα από κατοίκους της περιοχής Αγ. Μαρίνας και επιτόπια επίσκεψη, για να συζητήσουμε το θέμα της δομής Ψυχικής Υγείας, που διαμορφώνεται στο χώρο. Όπως γνωρίζει ο συντάκτης σας -γιατί φαίνεται καλά ενημερωμένος- μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιλέγει χώρους για να εγκατασταθούν αυτές οι δομές ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών. Η θέση μας είναι απερίφραστα υπέρ της στήριξης αυτών των δομών Ψυχικής Υγείας. Ζητήσαμε όμως να ενημερώσουμε το υπουργείο -και αυτό κάναμε- για το ότι, πρώτον, το κτήριο είναι εντελώς ακατάλληλο για να φιλοξενήσει τέτοια δομή (γι' αυτό άλλωστε τις εργασίες σταμάτησε η Αστυνομία μετά από καταγγελίες των κατοίκων), δεύτερον, απέχει μόλις 50 μ. από νταμάρια με γκρεμό ύψους τουλάχιστον 50 μ. και βρίσκεται σε μια δύσβατη περιοχή, και τέλος δεν διαθέτει τους κατάλληλους για τη χρήση που προορίζεται χώρους.

Προφανώς δεν σας ενημέρωσαν ότι ο υπάλληλος της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του υπουργείου, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, με αποκάλεσε 'τραμπούκο', επειδή ζήτησα να συναντηθεί η αρμόδια διεύθυνση, η εταιρεία και ο δήμος, για την εξεύρεση χώρου κατάλληλου για τους ασθενείς συνανθρώπους μας. Τα παραπάνω μπορούν να τα επιβεβαιώσουν ο Γεν. Γραμματέας κ. Γ. Κατριβάνος και η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, τους οποίους και συνάντησα αμέσως μετά, και οι οποίοι με παρακάλεσαν να μη μηνύσω τον ανωτέρω υπάλληλο.

Αυτή είναι η αλήθεια, και τα περί ευαισθησίας για τους συνανθρώπους μας ασθενείς δεν απευθύνονται σ' εμένα, που σε όλη μου την πολιτική διαδρομή έχω δείξει με πράξεις τη θέση μου απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους. Διευκρινίστε, παρακαλώ, όλες τις πτυχές του θέματος και είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις εάν χρειαστεί.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα απάντησή μου, χάριν της αντικειμενικότητας της ενημέρωσης και της αποκατάστασης της αλήθειας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Ηλιούπολης"

Η απάντηση της "Αυγής"

Πληροφορούμε τον κ. δήμαρχο ότι το ρεπορτάζ - σχόλιό μας είναι απολύτως διασταυρωμένο. Το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, ασφαλώς. Θα περιμέναμε από τον κ. δήμαρχο να εξηγήσει τη συμπεριφορά του έναντι των στελεχών Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας και όχι να δίνει "μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας" στην εφημερίδα μας. Θα περιμέναμε, τουλάχιστον, να εξηγήσει στους αναγνώστες μας για ποιον ακριβώς λόγο τα στελέχη Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας τον αποκάλεσαν τραμπούκο, όπως ο ίδιος παραδέχεται...