Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΨΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 40 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 12/6/2010

κάντε κλικ εδώ

Το νοσηλευτήριο, επισημαίνει στην «Ε» ο Θόδωρος Μεγαλοικονόμου, διευθυντής ψυχίατρος στο ΨΝΑ, χρωστάει παντού και κατά καιρούς όλο και κάποιος προμηθευτής δεν προμηθεύει βασικά είδη γιατί του χρωστάνε εδώ και χρόνια, πότε λείπει το κρέας, πότε το οινόπνευμα, όπως αυτή την περίοδο. Συχνά πρόκειται για φαρμακευτικές εταιρείες που αφήνουν για μήνες το νοσοκομείο χωρίς βασικά φάρμακα (εδώ και μήνες, π.χ., δεν υπάρχει stedon).

Παρατηρείται επίσης μεγάλη έλλειψη προσωπικού, που έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα είναι, πολλές από τις δομές του ψυχιατρείου να είναι σε άμεσο κίνδυνο.

Η κατάσταση στο ΨΝΑ αντανακλάται και στο πρόγραμμα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ που ανήκει διοικητικά στο νοσοκομείο. Εδώ όλες οι προσλήψεις έχουν ανασταλεί. Ενώ αυξάνεται η κίνηση και έχει ανάγκη η μονάδα από νέα τμήματα, δεν πληρώνονται τα ενοίκια των εξωτερικών δομών και γίνονται ενέργειες εξώσεων από τους ιδιοκτήτες. Εχει επίσης επηρεαστεί αρνητικά και η ποιότητα της διατροφής των θεραπευομένων των κλειστών τμημάτων λόγω της οικονομικής χρεοκοπίας του ΨΝΑ.