Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2015 - ΕΦΗΜ. Η ΑΥΓΗ 22/12/2010

κάντε κλικ εδώ

Για στοχευμένη ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, ιδιαίτερα της πολύπαθης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων, έκανε λόγο ο Αν. Λοβέρδος από τη Θεσσαλονίκη, στις 16 Οκτωβρίου.







Σε ομιλία σε ημερίδα με τίτλο "Από το μαιευτήριο στο ίδρυμα", ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: "Για πρώτη φορά, έπειτα από την απόλυτη αδράνεια των τελευταίων χρόνων, ενεργοποιείται στοχευμένα πλέον το ΕΣΠΑ. Ο 1ος στρατηγικός στόχος (έως το 2013) αφορά πενήντα έργα. Τα 11 είναι ψυχιατρικά τμήματα σε γενικά νοσοκομεία, τα 3 είναι παιδοψυχιατρικά σε γενικά νοσοκομεία, 36 Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Από αυτά, στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα είναι τα εξής: Δύο ψυχιατρικά τμήματα στην Αν. Μακεδονία - Θράκη (Δράμα, Κομοτηνή), τρία στη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά), δύο στην Κεντρική Μακεδονία (Γ.Ν.Θ. 'Γεννηματάς', Κατερίνη), δύο Κέντρα Ψυχικής Υγείας στην Κεντρική Μακεδονία".

Αφού χαρακτήρισε ως σύγχρονη ντροπή για τη χώρα τη λειτουργία του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ), ο υπουργός Υγείας προσδιόρισε για το 2015 το οριστικό κλείσιμο του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί"), του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής "Δρομοκαϊτειο", του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) και του ψυχιατρείου Λέρου, ενώ δήλωσε ότι θα κηρυχθεί άμεσα η πλήρης κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων Χανίων, Κερκύρας και Κατερίνης και θα ολοκληρωθεί επίσης άμεσα η αποασυλοποίηση στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης και το ΠΝΑ.