Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΟΜΕΣ "ΨΥΧΩ" ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ - ΕΦΗΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/11/2010

κάντε κλικ εδώ

Την έλλειψη ψυχιατρικών δομών στην Αχαΐα επισημαίνουν οι τοπικοί φορείς και ζητούν από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση στο σοβαρό -όπως το χαρακτηρίζουν- πρόβλημα.





Οπως καταγγέλλεται, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το παράδειγμα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου, όπου οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους της κλινικής.

Επισημαίνεται ότι στην Ψυχιατρική Κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου νοσηλεύονται ετησίως πάνω από 300 ασθενείς, στα εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται κάθε χρόνο 8.000 έως 10.000 ασθενείς, ενώ η παιδοψυχιατρική μονάδα υποδέχεται και αντιμετωπίζει περίπου 2.500 παιδιά το χρόνο.

Κι ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, ιδιωτικά ψυχιατρικά μεγαθήρια έχουν αδειοδοτηθεί να εγκατασταθούν στην Πάτρα, με συνέπεια ακόμη μεγαλύτερη επέκταση του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας, δεδομένης και της οξύτητας των προβλημάτων.

Το θέμα της ανάπτυξης νέων δομών ψυχικής υγείας, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν στην Αχαΐα και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Ρίου, όπου οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους της κλινικής, έφεραν πρόσφατα με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.