Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟ ΠΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ - ΕΦΗΜ. Η ΑΥΓΗ 31/10/2010

κάντε κλικ εδώ

Αισιόδοξος για την άμεση αποσυμφόρηση του ΠΝΑ και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος της παιδοψυχιατρικής εφημερίας του λεκανοπεδίου εμφανίζεται στην "Αυγή της Κυριακής" ο διοικητής του νοσοκομείου.

 
Ο Δημήτρης Βασιλόπουλος μάς εξηγεί ότι, από τις αρχές του 2011, η μονάδα επειγόντων περιστατικών του ΠΝΑ αναμένεται να πάψει να εφημερεύει καθημερινά, καθώς η παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου του Πειραιά "Τζάνειο" μόλις άρχισε να λειτουργεί και δεν μπορεί ακόμη να εφημερεύει μόνη της, ενώ αναμένεται άμεσα επίσης η λειτουργία άλλων δύο παιδοψυχιατρικών κλινικών, στο νοσοκομείο της Αθήνας "Σισμανόγλειο" και το νοσοκομείο παίδων της Αθήνας "Π. και Α. Κυριακού".

Ο διοικητής του ΠNA αναγνωρίζει ότι το κλείσιμο της μονάδας επειγόντων περιστατικών έχει καθυστερήσει για πολλά χρόνια, καθώς άργησαν να δημιουργηθούν νέες παιδοψυχιατρικές κλινικές στα γενικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, αλλά δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό "Λέρος" για τη μονάδα. "Στους έξι μήνες που είμαι στη θέση του διοικητή του ΠΝΑ έχω δεχθεί μόνο 1 καταγγελία από γονιό, και αυτή για την ποιότητα του διαιτολογίου των νοσηλευομένων" σημειώνει ο Δημ. Βασιλόπουλος. "Ούτε ένας γονιός έχει διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στη μονάδα", συμπληρώνει ο ίδιος.

Όμως, ποιος θα διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα πραγματικό άσυλο, όταν αυτό σε απαλλάσσει από την υποχρέωση και τη δυσκολία να έχεις την επιμέλεια και τη φροντίδα ενός πολύ "δύσκολου" παιδιού;