Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ - αναδημοσίευση απο rizospastis.gr 2/10/12

κάντε κλικ εδώ


Η επιστροφή ενοίκων εξωνοσοκομειακών δομών σε πτέρυγες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), που ήδη ασφυκτιά, ετοιμάζεται, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων. Η αρχή πρόκειται να γίνει απ' τον ξενώνα «Παλμύρα», όπου στεγάζονται 21 ένοικοι, κυρίως Τρίτης Ηλικίας. 



Η «Παλμύρα» βρίσκεται στην οδό Μάρνη στην πλατεία Βάθης και ως δικαιολογία για τη διάλυσή της προβάλλεται η δραματική έλλειψη προσωπικού. Ετσι η παραπάνω στεγαστική δομή λειτουργούσε με «μονοβάρδιες». Αντί, δηλαδή, να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα επιλέγεται ο δρόμος της διάλυσης και η λογική της αποθήκης.

Τους ενοίκους της «Παλμύρας» τους περιμένει το γηροψυχιατρικό τμήμα του ΨΝΑ - το γνωστό και ως Μποδοσάκειο - που, ήδη, ύστερα από περσινή συγχώνευση, νοσηλεύει, στο καθένα από τα δυο τμήματά του, περί τους 50-55 ασθενείς, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι. Τώρα θα ξεπεράσουν τους 65 με αποτέλεσμα η κατάσταση να οδηγεί στην «προ Λέρου» περίοδο.
  • Τις επιπτώσεις της παράδοσης Υγείας - Πρόνοιας στους ιδιώτες βιώνουν και οι τρόφιμοι μαζί με τους εργαζόμενους στις μονάδες που ίδρυσαν ιδιώτες στα πλαίσια της αποασυλοποίησης. Στη Λιβαδειά η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας λειτουργεί το οικοτροφείο με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Σε αυτό φιλοξενούνται 21 άτομα, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι. Στην ίδια δομή εργάζονται 16 εργαζόμενοι, οι οποίοι λόγω των περικοπών της επιχορήγησης προς τις ιδιωτικές δομές, είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.