Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Η ΑΥΓΗ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ


Τη στιγμή που οι εικόνες από τα δεκάδες παιδιά στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών προκαλούν φρίκη, η κυβέρνηση βεβαιώνει την Κομισιόν ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας».

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου για τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική ένταξη επιτρόπου κ. Andor σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα σε ερωτήσεις του ο Νίκος Χουντής προς την Κομισιόν τόνιζε ότι «η συνεχής υποχρηματοδότηση του προγράμματος από τις ελληνικές αρχές είχε αποτέλεσμα οι στόχοι της μεταρρύθμισης και η αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων να έχει καθυστερήσει δραματικά» και ζητούσε από την Κομισιόν να «αξιολογήσει την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος Ψυχαργώ και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να συνεχίσει να χρηματοδοτεί κανονικά το εν λόγω πρόγραμμα».

Ο κ. Andor στην απάντησή του, αφού επισήμανε ότι έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εδραίωση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας» 377,3 εκατομμύρια ευρώ, επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για καθυστερήσεις πληρωμών τονίζοντας ότι «οι ελληνικές αρχές διαβεβαίωσαν την Επιτροπή ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ότι όλες οι μελλοντικές πληρωμές θα πραγματοποιηθούν εγκαίρως».