Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ 5 ΔΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/2/2011

κάντε κλικ εδώ

Η υποκρισία της πολιτείας για τη φρίκη που φωλιάζει επί χρόνια στην αποθήκη παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ χθες η «Ε», επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.


 
Ο υπουργός με δηλώσεις του χθες στη ΝΕΤ ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα τοποθετηθούν στο ΚΕΠΕΠ πέντε άτομα, χωρίς να προσδιορίσει επακριβώς τις ειδικότητές τους, στην προσπάθεια να ενισχυθεί το προσωπικό του ιδρύματος ώστε να βελτιωθεί όσο γίνεται η διαβίωση των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί. Ομως τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις είχε επαναλάβει ο υπουργός Υγείας και στις 20/12/2010 ξανά στη ΝΕΤ, όπου με αφορμή τον ξυλοδαρμό τροφίμου από νοσηλευτές είχε υποσχεθεί να στείλει και πάλι πέντε άτομα τα οποία όμως δεν έφτασαν ποτέ στο ίδρυμα...

«Τι να περιμένουμε από την πολιτεία όταν ο ίδιος ο υπουργός δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις του;», σχολίαζαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και παρέπεμψαν σε ανάλογες υποσχέσεις άλλων υπουργών κατά το παρελθόν που έμειναν σε υποσχέσεις.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Ανδρέας Αλεβιζόπουλος μιλώντας στην «Ε» παραδέχθηκε την τραγική έλλειψη προσωπικού και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για τη λειτουργία του ιδρύματος και την ασφάλεια των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί.

«Δυστυχώς στο ΚΕΠΕΠ δεν έχουμε μόνιμο γιατρό. Υπάρχει ένας αγροτικός που περνάει κάποιες ώρες και μετά φεύγει. Ομως όταν αρχίζει να μαθαίνει το ιατρικό ιστορικό του κάθε παιδιού, μετακινείται ή παίρνει μετάθεση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Φανταστείτε ότι για 25 παιδιά με αναπηρία υπάρχει στη βάρδια μόνο μία νοσοκόμα-νοσηλεύτρια. Οι ελλείψεις είναι τραγικές και τις έχουμε επισημάνει από καιρό», δήλωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

«Απαράδεκτες», χαρακτήρισε τις συνθήκες νοσηλείας των παιδιών που δένονται πάνω στα κρεβάτια τους ο πρόεδρος των ΑμεΑ Ηλείας Γιάννης Παπαδάτος που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Ανέφερε ότι η νέα διοίκηση κάνει μεγάλες προσπάθειες να αλλάξει τη γενικότερη εικόνα και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη παραγγελθεί ειδικά παρκοκρέβατα τα οποία -όπως είπε- θα αντικαταστήσουν τα ξύλινα κλουβιά.

Χθες εξαιτίας της προβολής που πήρε το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως η διοίκηση του ιδρύματος η οποία και αποφάσισε άμεσα να καλέσει όλους τους εργαζομένους προκειμένου να εντοπιστούν τα όποια προβλήματα και να δοθούν λύσεις. Σημειώνεται ότι η πολυσέλιδη αναφορά με τις καταγγελίες των Ευρωπαίων εθελοντών για το ίδρυμα της ντροπής που δημοσίευσε χθες η «Ε», καθώς και όλα τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας, βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, Ειρήνης Τζίβα, η οποία έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Χθες από το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Λεβέντη, έγινε γνωστό ότι θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή.