Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ 21/9/2011

κάντε κλικ εδώ


Στη τελική ευθεία βρίσκονται οι λίστες για την περικοπή 10% του προσωπικού εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υγείας. Όπως διευκρινίζουν στελέχη του Υπουργείου, η εφεδρεία δεν αφορά το προσωπικό του ΕΣΥ και των προνοιακών ιδρυμάτων.

 
Ειδικότερα και όπως τονίζει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο νόμος ορίζει ότι στην εφεδρεία εντάσσονται τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που χρηματοδοτούνται από το υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για περίπου δέκα φορείς μεταξύ των οποίων το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο ΟΚΑΝΑ, ο ΙΦΕΤ και το ΕΚΕΒΥΛ, καθώς επίσης και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (με τους δύο τελευταίους να εντάσσονται υπό προϋποθεσεις).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας, το μέτρο των περικοπών αφορά σε περίπου 2.000 εργαζομένους, συνεπώς περίπου οι 200 θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία.

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου στην οδό Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι  για την εφαρμογή του καθεστώτος της εφεδρείας.