Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ 58 ΤΟΥ ΕΚΕΨΥΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14/9/2011

κάντε κλικ εδώ


Ευκαιρία για «εκκαθαρίσεις» η ανακοίνωση της κυβέρνησης για εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζομένων από 151 φορείς του Δημοσίου...
Χωρίς εφεδρεία και με συνοπτικές διαδικασίες απολύθηκαν 58 εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών που περιλαμβάνεται στη λίστα των 151 φορέων.

Το γεγονός μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, ωστόσο δεν είχαν περάσει λίγες ώρες από την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης να τεθούν σε εφεδρεία 30.000 εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όταν αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η απόλυση 58 υπαλλήλων του ΕΚΕΨΥΕ που η σύμβασή τους έληγε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ψυχίατροι κ.λπ.) που είχαν προσληφθεί εδώ και κάποια χρόνια για να στελεχώσουν τα προγράμματα του οργανισμού.
Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (πρώην Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών) είναι από τους πλέον παλαιούς οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου- ιδρύθηκε το 1956.
Επιχορηγείται και εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο οριζόμενο από το υπουργείο.
«Οι απολύσεις ήταν απόφαση του Δ.Σ. του ίδιου του οργανισμού», είπε στην «Ε» η διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας Σ. Κατσικαρου και διευκρίνισε ότι «το ΕΚΕΨΥΕ ως φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν επιτρεπόταν να απασχολεί προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Παρ' όλα αυτά για να στελεχώσει τις υπηρεσίες του είχε συνάψει παρόμοιες συμβάσεις. Σύμφωνα με όσα γνωρίζω, στο πλαίσιο του νέου πλαισίου για την εξοικονόμηση πόρων και έχοντας αποτύχει στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την έγκριση για την πρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων το Δ.Σ. του οργανισμού προχώρησε στις απολύσεις».