Σελίδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 8/9/2011

κάντε κλικ εδώ


Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχετικά με την απορρόφηση ΕΣΠΑ για τις μονάδες ψυχικής υγείας.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Παπαδημούλης ζητεί να μάθει γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε «άγριες περικοπές των δαπανών που προορίζονταν για τις μονάδες ψυχικής υγείας» και από την άλλη «καθυστερεί δραματικά», αντί να επιταχύνει την εφαρμογή του προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης «Ψυχαργώ».

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει με ποιον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να αναπληρώσει την διακοπή υπηρεσιών προς 35.000 ασθενείς, που συνεπάγεται η περικοπή των δαπανών για τις μονάδες ψυχικής υγείας.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην απορρόφηση από την Ελλάδα μόλις του 2% των 377.347.429 εκ. ευρώ που είναι στη διάθεσή της από το πρόγραμμα ψυχικής υγείας του ΕΣΠΑ και αναρωτιέται σχετικά με το αν αυτό συμβαίνει εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας και κατά πόσο θα αναζητηθούν διοικητικές ευθύνες.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να προτείνει άμεσα μέτρα, ώστε «να ξεκολλήσει η διαδικασία απορρόφησης χρήσιμων πόρων του προγράμματος ψυχικής υγείας του ΕΣΠΑ προς όφελος χιλιάδων ασθενών στην Ελλάδα».